Trgovina Ninchy

Niaciamid

Vitamin B, ta čarobni vitamin

Pozdravljeni dobri ljudje

Vitamin B3 – Niacin (Niacinamid)  ali nikotinska kislina je eden izmed pomembnejših vitaminov B-kompleksa.

Prepoznan je po imenu B3.

Njegova funkcija je sodelovanje pri presnavljanju  maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov. Izredno dobro sodeluje tudi pri zmanjševanju nivoja holesterola in trigliceridov ter pri prekrvavitvi. V kozmetiki je zelo cenjen zaradi svojih učinkovin na kožo in sicer zaradi svojega učinka proti staranju. Zmanjšuje povečane pore, pomirja kožo, odpravlja nečistoče na koži in mastno kožo matira, preprečuje razbarvanje kože.

Prezgodnje staranje povzročajo prosti radikali. Vitamin B3 pa ima antioksidativne lastnosti in kožo ščiti pred prostimi radikali. Niacin (vitamin B3) pa istočasno spodbuja lastno tvorbo kolagena in elastina, prav tako spodbuja nastajanje lipidov. Učinek niacina lahko vidimo v bolj gladki koži, le-ta pa pridobi na elastičnosti.

Niacin 2

Redno ga uporabljam tudi sama. Lahko povem, da držijo mnoge navedbe tako uporabnikov kot proizvajalcev kozmetičnih izdelkov glede niacina; fine gube na koži so se mi resnično premaknile »v ozadje«, če lahko tako rečem. Stara sem oseminštirideset let in gubice – predvsem okoli oči – so komajda vidne. Seveda je pogoj redna uporaba.

Sama zeliščni serum Hidro Herb Boost uporabljam v kombinaciji s svojo negovalno kremo; na svoje mazilo kanem 3-4 kapljice seruma, med dlanmi pomešam in nanesem na vlažen, dobro očiščen obraz.

Istočasno je zeliščni serum Hidro Herb Boost idealen za vse tiste, ki jih pestijo povečane pore, saj se le-te ob redni uporabi zelo skrčijo, koža ponovno dobi gladek – enakomeren videz.

Moja hči ga obožuje; pravi, da je intenzivnost tistih zoprnih »najstnihških mozoljčkov« pri redni uporabi seruma skoraj nična. Zelo je zadovoljna. Prav tako ga pohvalijo redni uporabniki, ki imajo težave z aknami. Med njimi je precej mladostnikov, vendar to ni pravilo. Tudi tu se ob redni uporabi pokaže učinek, saj se podlaga in osnova kože precej zgladita.

Niacin namreč podpira lastni obnovitveni sistem kože in preprečuje njeno razdraženost. Serumu smo dodali tudi Aloe vero (pomiritveni učinek na kožo) in D Panthenol (pro vitamin B5), kateri ima funkcijo vlaženja s sposobnostjo obnavljanja kože. Svojo super noto pa vsemu skupaj doda Vegeluron/odlična alternativa Hialurona/ na osnovi polisaradiov, ki ima vrhunsko sposobnost vezave vlage, ki se postopno sprošča v koži, podobno kot hialuron, le da je rastlinski.

Izdelek je primeren za vegane.

Pri sami zasnovi zeliščnega seruma Hidro Herb Boost smo bili zelo pozorni tudi na učinek niacina (vitamin B3) pri zaščitni funkciji kože in njegovi čudoviti učinkovini pri vlaženju kožne bariere. Vitamin B3 je namreč intenziven podpornik tvorbe ceramidov in lipidov, le-ti pa so zelo pomemben dejavnik za zaščitno funkcijo kože. Verjetno tu ni potrebno posebej poudariti, da le cela – nepoškodovana kožna bariera zagotavlja manjšo izgubo vlage in posledično s tem seveda zagotavlja boljšo odpornost na zunanje vplive. Tudi zato zeliščni serum Hidro Herb Boost toplo priporočam vsem tistim, ki imate suho kožo. Kožo namreč vlaži, vendar je ne masti.

Pri matiranju mastne kože in odpravljanju njenih nečistoč je zelo pomembna funkcija sebuma.  Sebum je sestavljena mešičkasta kožna žleza, ki v koži izloča loj in ga praviloma odloži v lasni mešiček. Lojnice so razširjene povsod po koži, razen na dlaneh in stopalih. Največ jih je na področju lasišča in obraza.

Tudi tukaj je zelo pomembna funkcija niacina, saj le-ta uravnava proizvodnjo sebuma ter pomaga pri matiranju kože. Niacin ima istočasno tudi precej močan proti bakterijski učinek in z redno, dolgoročno uporabo zeliščnega seruma Hidro Herb Boost lahko pridobimo bolj gladko kožo z veliko manj nečistoč.

Tako kot pri mozoljih in aknah, se niacin izredno dobro izkaže tudi pri težavah s pigmentnimi lisami, saj vitamin B3 zavira sintezo melanina. Niacin je torej močan zaviralec tvorbe pigmentnih lis in ob redni uporabi se le-te zmanjšajo in koži se povrne sijoč ten.

Za konec se mi zdi potrebno poudariti še tole;  previsoka koncentracija niacina lahko povzroči neželeno pordelost kože, saj vitamin začasno razširi krvne žile, zato ne bo odveč pozornost pri nakupu tovrstnih izdelkov.  V našem zeliščnem serumu za obraz smo ga dodali v procentu, ki vam te neželene reakcije ne bo povzročil (vse sestavine si lahko ogledate pri opisu samega produkta v spletni trgovini Ninchy).

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete direktno na našo Ekipo. Vse podatke dobite na spletnem mestu Ninchy.si. Vsi naši serumi so narejeni ročno, sproti, v serijah, ki ne dovolijo zastaranja, tako, da imajo naši uporabniki vedno na voljo sveže narejene izdelke.

Želimo Vam vse dobro.

Ekipa Ninchy

Ljubljana, 12.10.2020

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja