Trgovina Ninchy

Olivno olje ekstra deviško eko organic 5l

65,10

Nežno olje pridobljeno iz skrbno izbranih oljčnih nasadov na osončenih grških pobočjih Sredozemlja.

Šifra: Olivno olje ekstra deviško 5l-1 Kategorija:

Olivno olje ekstra deviško eko organic Terra Creta se odlikuje po;

  • Izbranih oljčnih nasadih otoka Krete
  • Trajnostno gojenih oliv
  • Strokovnem znanju, ki je podlaga za inovacije

Zgodovina olivnega olja Kreta;

Oljke so bile vedno povezane s sredozemskim območjem. Glede na arheološke in zgodovinske raziskave je oljka del avtohtone flore sredozemskih držav in raziskovalci potrjujejo njeno prisotnost vsaj zadnjih 5000 let (Braudel: 1985, Psilakis-Kastanas: 2003).

Kreta je ena prvih potencialnih regij, kjer so domačini v prazgodovini našli načine za udomačitev divje oljke (Faure: 1973).

V regiji Kolymvari in v vasi “Ano Vouves” stoji eno najstarejših udomačenih oljk, ” Monumental Οlive Τree of Vouves “. Velja za eno najstarejših oljk na svetu s približno starostjo najmanj 2500 let.

Olivno olje ekstra deviško eko organic pridelava in vsebnost;

Ekstra deviško oljčno olje Terra Creta Estate je pridelano iz oljk, pridelanih na kmetiji Terra Creta Estate, ki se nahaja v sončnih gorskih in gričevnatih oljčnih nasadih otoka Krete, izključno z mehanskimi sredstvi.

Kislost, voski in drugi kemijski elementi tega ekstra deviškega oljčnega olja nikoli ne presežejo 50% največje dovoljene količine teh elementov v skladu s predpisi Evropske unije.

Ekstra deviško oljčno olje Terra Creta Estate ima zlato-zeleni odtenek, uravnotežen okus in dolgotrajen gladek priokus . Za čudovito sadno aromo s pridihom hruške in mandljev je zaslužna sorta “Koroneiki”, uporabljena v tem izjemnem oljčnem olju. Tradicionalne metode, ki so se uporabljale med obiranjem oljk, skupaj s sodobno obdelavo in skladiščenjem zagotavljajo njene posebne značilnosti in izjemno kakovost.

ekstra deviško olivno olje Terra Creta slovi po svoji blagi aromi in nežnemu okusu. Idealen je tako za pripravno sezonskih solat kot za cvrtje in peko, saj ga visoke temperature ne uničijo.

Je tudi odličen dodatek k pripravi raznih doma narejenih mazil ali za nego telesa, kot samostojen nanos na vlažno kožo.

Dobro je, da se potrošnik zaveda, da je kakovostno ekstra deviško oljčno olje edinstveno funkcionalno živilo, ki veliko prispeva k preprečevanju oksidativnega stresa in varovanju našega zdravja. Za proizvodnjo kakovostnega oljčnega olja pa je treba biti zelo v vseh fazah proizvodnega procesa.

 

Teža 4966 g
Količina

5l

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Olivno olje ekstra deviško eko organic 5l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja